Skip links

Όραμα & Στόχος

Μεταγνωσία (Metacognition) είναι η συνειδητή επίγνωση των σκέψεων μας και η κατανόηση των μοτίβων πίσω από αυτές. Με απλά λόγια, είναι οι σκέψεις που κάνουμε για τις ίδιες μας τις σκέψεις.

Αποτελεί μια στοχαστική δεξιότητα, κατά την οποία παίρνουμε προσωρινά μια απόσταση από τις σκέψεις μας, προκειμένου να τις παρατηρήσουμε και να τις αξιολογήσουμε. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, είτε έκδηλα είτε άδηλα, προσπαθούν να ενισχύσουν αυτήν ακριβώς τη δεξιότητα. Στη μεν Ψυχανάλυση γίνεται προσπάθεια το άτομο να αποκτήσει συνειδητή επίγνωση των ασυνείδητων ορμών, φόβων και επιθυμιών, στη δε Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επίγνωση των αυτόματων αρνητικών σκέψεων και στις πυρηνικές πεποιθήσεις που κρύβονται πίσω από αυτές. 

Και στις δυο όμως σχολές της ψυχοθεραπείας, το άτομο παροτρύνεται τελικά στο να στοχάζεται περισσότερο πάνω στο υλικό του μυαλού του και να σχηματίζει σκέψεις γύρω από αυτό. Η λέξη, λοιπόν, metagnosia αποτελεί όχι μόνο το όνομα του Κέντρου μας, αλλά ταυτόχρονα συνοψίζει και ένα βασικό στόχο γενικότερα της Ψυχοθεραπείας.

Η πορεία

Η Ιωάννα Νιαβή και ο Δημήτρης Γιαννιός είχαν κοινή επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών τους εστίαζαν το ενδιαφέρον τους στη βιβλιογραφία και σε ψυχοθεραπευτικές μεθόδους με αποτελεσματικότητα και εγκυρότητα. Αυτό τους οδήγησε στην εξειδίκευση στη Γνωσική Συμπεριφοριστική Θεραπεία και στη δια βίου μάθηση, ενώ σε όλη αυτή την πορεία μοιράζονταν κοινές αξίες και προβληματισμούς.

 Οι πολύωρες συζητήσεις για τις νέες εξελίξεις στον χώρο της ψυχικής υγείας, το διάβασμα και η σύνθεση των βιβλιογραφικών πηγών, η επίλυση ψυχολογικών ζητημάτων που το κάθε ψυχοθεραπευτικό μοντέλο προσεγγίζει διαφορετικά ή όμοια, έκαναν τον ενθουσιασμό γύρω από την επιστήμη της ψυχολογίας να ανατροφοδοτείται διαρκώς. Και κάπως έτσι  οραματίστηκαν ένα πρότυπο Κέντρο Ψυχοθεραπείας που και θα φιλοξενεί όσους αγαπούν την ψυχολογία, είτε βρίσκεται στο ρόλο του θεραπευτή είτε του θεραπευόμενου.

Το 2022 αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την ατομική τους επαγγελματική πορεία για να δημιουργήσουν από κοινού το Κέντρο Ψυχοθεραπείας metagnosia. Η ομάδα μας σήμερα αναπτύσσεται και αποτελείται από Ψυχολόγους με εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία και πολυετή εμπειρία στο χώρο της ψυχικής υγείας. Η δέσμευση στα διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα και η επιστημονική τους γνώση κάνουν τους συνεργάτες μας πολύτιμους φορείς του οράματος του Κέντρου Ψυχοθεραπείας metagnosia.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Ιωάννα Νιαβή

Ιωάννα Νιαβή

Ψυχοθεραπεύτρια

Νιαβή Ιωάννα

Δημήτρης Γιάννιος

Δημήτρης Γιάννιος

Ψυχοθεραπευτής

Δημήτρης Γιαννιός

Αθηνά Παπαγεωργίου

Αθηνά Παπαγεωργίου

Ψυχοθεραπεύτρια

Αθηνά Παπαγεωργίου

Αρετή Τσιρίκου

Αρετή Τσιρίκου

Ψυχοθεραπεύτρια

Αρετή Τσιρίκου

Ο χώρος μας

This website uses cookies to improve your web experience.

Νιαβή Ιωάννα

Η Ιωάννα Νιαβή είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχοθεραπείας metagnosia. Ασκεί τη διοικητική εποπτεία, τον έλεγχο και το συντονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών και έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου.

Είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια με άδεια άσκησης επαγγέλματος (Αρ. 7880/04-05-2012), αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει ολοκληρώσει τετραετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών σύμφωνα με τα κριτήρια της European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT). Έχει επίσης ολοκληρώσει πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Θεραπεία Συμπεριφοράς από το κέντρο ΘΕ.ΣΥ για την Θεραπεία Συμπεριφοράς Άγχους και Συναισθήματος. Συνέχισε την εκπαίδευσή της με το μοντέλο Ψυχοθεραπείας εστιασμένης στη Συμπόνια (Compassion Focused Therapy) της Τρίτης Γενιάς Γνωσιακών Θεραπειών. Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης έχει παρακολουθήσει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το πρόγραμμα Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Επίσης έχει λάβει κατάρτιση σε θέματα Μεταρρύθμισης για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας και επιμόρφωση με εποπτεία από το πρόγραμμα Women Founders and Makers.

Για έξι χρόνια διατηρούσε το ιδιωτικό της γραφείο στην Αθήνα πραγματοποιώντας ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε ενήλικες και εφήβους. Επίσης, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε ποικίλα κλινικά πλαίσια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Έχει πραγματοποιήσει κλινικό έργο στην Ογκολογική Κλινική του ΙΑΣΩ General, στο 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, στο κέντρο Αλτζχάιμερ «ο Νέστωρ» και στο Τμήμα Θεραπείας Ενηλίκων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Έχει συμμετάσχει ως εθελόντρια συνεργάτις στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και στη μονάδα Θεραπειών Συμπεριφοράς και Σεξουαλικών Διαταραχών της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

«Τρέχουσα εγκυρότητα και εγκυρότητα περιεχομένου της ανιχνευτικής κλίμακας ΤΥΜ στον ελληνικό πληθυσμό» – 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας (προφορική ανακοίνωση)

 «Περιγραφή της λειτουργίας του ιατρείου Θεραπείας της Συμπεριφοράς» – 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

«Δημογραφικά χαρακτηριστικά ασθενών με διαταραχές άγχους και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή – Σύγκριση των δύο ομάδων» – 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

«Κλινικά χαρακτηριστικά ασθενών με διαταραχές άγχους και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή – Σύγκριση των δύο ομάδων» – 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

 «Διερεύνηση του συναισθήματος της αηδίας σε ελληνικό πληθυσμό» – 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών

«Ειδικό Ιατρείο Σεξουαλικών Διαταραχών Αιγινητείου Νοσοκομείου: 30 χρόνια λειτουργίας του» – 3ο Συνέδριο Εκπαίδευσης, Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας Ψυχιατρικών Διαταραχώ

Δημήτρης Γιάννιος

Ο Δημήτρης Γιαννιός είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπείας metagnosia ασκώντας την επιστημονική εποπτεία λειτουργίας του κέντρου για τη διασφάλιση του υψηλού επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (Αρ. 7617/04-11-2014). Σπούδασε στο  Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με ειδίκευση στην ψυχολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε περαιτέρω σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Cardiff της Ουαλίας και μεταπτυχιακό δίπλωμα με έπαινο, στο Πανεπιστήμιο του Keele της Αγγλίας  με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Εκεί διεξήγαγε έρευνες  με αντικείμενα τις κοινωνικές λειτουργίες της λύπης, και την ψυχολογική και πολιτισμική επίπτωση της οικονομικής κρίσης. Έχει παρακολουθήσει το επιμορφωτικό σεμινάριο ετήσιας διάρκειας σε Θέματα Ειδικής Αγωγής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, έχει λάβει τετραετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, με αναγνώριση από την European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT).

Κατά την επαγγελματική του πορεία παρείχε υπηρεσίες ψυχοθεραπείας στο ιδιωτικό του γραφείο στην Αθήνα και στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Επίσης, έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο παρόν είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών ως επόπτης διπλωματικών εργασιών και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). 

“Sleep disorders in children with learning disabilities” – 9th Congress of the European federation of Neurological Societies.

“Anxiety and mood disorders in children with learning disabilities” – 5th International Forum on Mood and Anxiety Disorders.

“Pediatric patients and their Quality of life” – 2nd International Congress on Brain and behaviour. (Δημοσίευση: Annals of General Psychiatry, 2006, Volume 5).

Αθηνά Παπαγεωργίου

Η Παπαγεωργίου Αθηνά είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ. 79946/18840) και απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» στο τμήμα Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, έχει λάβει τετραετή εξειδίκευσή στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών σύμφωνα με τα κριτήρια της European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT) και στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία παιδιών και εφήβων. Συνέχισε τη μετεκπαίδευσή της στο Τρίτο Κύμα Γνωσιακών Θεραπειών και συγκεκριμένα στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (Acceptance Commitment Therapy) και στη Θεραπεία Εστιασμένη στην Συμπόνια (Compassion Focused Therapy). Είναι πιστοποιημένο μέλος για τη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης σύμφωνα με τα κριτήρια της Association for Contextual Behavioral Science (ACBS). Έχει πιστοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA) ως εισηγήτρια ομάδων (PEERS Certified Provider) ενίσχυσης κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων για εφήβους με Διαταραχή του Φάσματος Αυτισμού, ΔΕΠ-Υ, Κατάθλιψη, Άγχος, αλλά και άλλες συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες. Επίσης, έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχοπαθολογίας «Παναγιώτης Ουλής» της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, ασχολήθηκε ερευνητικά με πληθυσμό εφήβων και παράλληλα πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, στο τμήμα Έρευνας. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές εργάστηκε εθελοντικά ως ψυχολόγος στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας της Παιδοψυχιατρικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Κατά την επαγγελματική της πορεία έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες σε σχολεία και  κέντρα ειδικών θεραπειών. Επίσης, έχει αναλάβει ψυχοθεραπείες ενηλίκων  στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) και σε ιδιωτικά γραφεία ψυχικής υγείας. Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης παρακολουθεί και εκπαιδεύεται σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας.

Αρετή Τσιρίκου

Η Αρετή Τσιρίκου είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ. 17561/2019). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Με την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βραβεύθηκε από το πρόγραμμα ‘’Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία’’ ως αριστούχος που διακρίθηκε στις πανελλήνιες εξετάσεις. Στη συνέχεια, εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αποφοίτησε με Άριστα. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, ασχολήθηκε ερευνητικά με τους «Τύπους δεσμού ενηλίκων και την ικανοποίηση από την εικόνα σώματος». Έχει ολοκληρώσει τετραετή εξειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ), στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (ΕΓΣΣ). Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής της ακολούθησε πλήρη θεωρητική και κλινική κατάρτιση στο Γνωσιακό – Συμπεριφοριστικό μοντέλο, σύμφωνα με τα Training and Supervision Standards της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμπεριφοριστικών και Γνωσιακών Θεραπειών (EABCT). Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης παρακολουθεί και εκπαιδεύεται σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας.

Έχει εργασθεί ως ψυχολόγος στον τομέα Ψυχολογικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης. Έχει συνεργασθεί με τον Δήμο Αμαρουσίου και τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολόγου στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, καθώς επίσης, παρείχε ατομικές συνεδρίες βραχείας συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων και συμμετείχε στο πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης των μελών του Κ.Α.Π.Η του Δήμου Αμαρουσίου. Στα πλαίσια της εξειδίκευσής της, συνεργάστηκε με το Τμήμα Θεραπειών Ενηλίκων (ΤΘΕ) του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ), πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες γνωσιακής – συμπεριφοριστικής θεραπείας και διαγνωστικές συνεδρίες για την αξιολόγηση νέων αιτημάτων. Επιπλέον, παρείχε εθελοντικά ψυχολογική υποστήριξη στον τομέα «Φροντίδα Παιδιών στα Νοσοκομεία» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού».

Ομαδική Ψυχοθεραπεία για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, δυσχεραίνοντας έτσι τη δέσμευση μας στις αξίες μας και στην ποιότητα ζωής που θα θέλαμε να έχουμε. 

Συμμετέχοντας στην Ομάδα θα μάθετε να:

  • Διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τα συναισθήματα σας
  • Καλλιεργείτε μια στοργική και ισορροπημένη σχέση με τον εαυτό σας και τους άλλους
  • Διαχειρίζεστε αποτελεσματικά προβλήματα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις
  • Δίνετε συνειδητά προσοχή στην εμπειρία σας, χωρίς να κρίνετε τον εαυτό σας
  • Εφαρμόζετε νέες συμπεριφορές που θα σας βοηθούν να διατηρείτε έναν υγιή τρόπο ζωής
  • Δεσμεύεστε σε θετικές δράσεις που είναι συμβατές με τις αξίες σας

Οι συναντήσεις είναι δίωρης διάρκειας κάθε Πέμπτη 20:00-22:00, δια ζώσης.

 

Διεύθυνση

Λεωφόρος Κηφισίας 27Α, Αθήνα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

216 939 0828

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα:

Κλείστε δωρεάν γνωριμία με τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Γιαννιό.
Η Ομάδα ξεκινά στις 23/05/24

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - WEBINARS

Τα διαδικτυακά σεμινάρια επικεντρώνονται σε μια θεματική κάθε φορά και έχουν ψυχοεκπαιδευτικό χαρακτήρα, δηλαδή εισάγουν το κοινό στις βασικές έννοιες και τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στην εκάστοτε ψυχολογική δυσκολία. Επιπλέον, προτείνονται αποτελεσματικοί τρόποι αρχικής αντιμετώπισης αυτών των δυσκολιών, σύμφωνα με τις αρχές του Γνωσιακού Συμπεριφοριστικού μοντέλου. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για μία αξιολόγηση και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

Στη Θεραπεία Ζεύγους η θεραπευτική διαδικασία διεξάγεται ανάμεσα στον θεραπευτή και τους δυο συντρόφους, με κοινό στόχο τον εντοπισμό και την τροποποίηση των δυσλειτουργικών μοτίβων σχέσης και επικοινωνίας του ζευγαριού. Συχνά, τα μοτίβα σχέσης και προσωπικότητας του ενός συντρόφου συγκρούονται με τα αντίστοιχα μοτίβα του άλλου, καταλήγοντας σε φαύλους κύκλους αλληλεπίδρασης, από τους οποίους είναι δύσκολο να δραπετεύσει το ζευγάρι.

Κάθε άτομο έχει εσωτερικές εμπειρίες, που περιλαμβάνουν τόσο τις γνωσίες του όσο και τις συναισθηματικές του αντιδράσεις για τη σχέση και το περιβάλλον. Αυτό το γνωσιο-συναισθηματικό σύνολο είναι μία πολύ υποκειμενική εμπειρία για τον καθένα και η κατανόηση των σκέψεων και των συναισθηματικών βιωμάτων του ατόμου για τη σχέση έχει μεγάλη σημασία. Η εσωτερική υποκειμενική εμπειρία επηρεάζει τη συμπεριφορά, αλλά και είναι απάντηση στη συμπεριφορά του συντρόφου του. Δυστυχώς, στα ζευγάρια σε κρίση, η σχέση μεταξύ των εξωτερικών συμπεριφορών του ενός και των υποκειμενικών βιωμάτων του άλλου συχνά εκτροχιάζεται.

Καθώς τα μέλη του ζευγαριού αρχίζουν να αποκρυσταλλώνουν αρνητικά συναισθήματα και στάσεις μεταξύ τους, οι αρνητικές συμπεριφορές του συντρόφου τονίζονται ενώ οι θετικές συμπεριφορές και απόπειρες βελτίωσης της σχέσης μειώνονται ή αγνοούνται.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για μία αξιολόγηση και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 Ένας ειδικός ψυχικής υγείας καλείται να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και να διαχειρίζεται σύνθετες προκλήσεις κατά τη θεραπευτική διαδικασία. Στην Εποπτεία Ειδικών Ψυχικής Υγείας, ο εποπτευόμενος φέρνει προς συζήτηση δυσκολίες που αντιμετωπίζει ή που πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει και με την καθοδήγηση του επόπτη διερευνούν λύσεις και εμβαθύνουν στην πρακτική εφαρμογή του Γνωσιακού Συμπεριφοριστικού μοντέλου  εμπλουτίζοντας  το θεραπευτικό έργο του εποπτευόμενου προς τους θεραπευόμενους του. Συχνά, επίσης, στη θεραπευτική πράξη διακινούνται προσωπικά «τυφλά» σημεία του θεραπευτή που παρακωλύουν τη θεραπεία και τον δυσκολεύουν. Συχνά ζητήματα είναι η αυτοθυσία του θεραπευτή και η αδυναμία του να θέσει ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας, η  υπερβολική συμφωνία σε δυσλειτουργικές πεποιθήσεις ή και αγνόηση ότι αυτό συμβαίνει, και η συναισθηματική κινητοποίηση κατά την αλληλεπίδραση λόγω χαρακτηρολογικών ζητημάτων των δύο μελών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για μία αξιολόγηση και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η Ψυχολογική Αξιολόγηση περιλαμβάνει τη χορήγηση σταθμισμένων ερωτηματολογίων που χορηγούνται αποκλειστικά από ειδικούς ψυχικής υγείας, καθώς και μία συζήτηση και γνωριμία με υπεύθυνο του Κέντρου μας. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία σχηματίζεται ένα εξατομικευμένο προφίλ του ενδιαφερόμενου που τον βοηθά να συνδέσει τα διάφορα προβλήματα στη ζωή του με συγκεκριμένα συμπτώματα και χαρακτηριστικά. Στόχος της Ψυχολογικής Αξιολόγησης είναι η διατύπωση μιας αρχικής διαγνωστικής εντύπωσης που θα βοηθήσει τον θεραπευτή να σχεδιάσει το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο σύμφωνα με τα προβλήματα, τις ανάγκες και τους στόχους του κάθε θεραπευόμενου.  

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για μία αξιολόγηση και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι διαδικτυακές συνεδρίες προτείνονται όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης δια ζώσης ψυχοθεραπείας. Μπορεί να προτιμηθεί όταν κάποιος αδυνατεί να μετακινηθεί, λόγω κινητικών προβλημάτων και προβλημάτων υγείας ή εάν διαμένει στην επαρχεία ή το εξωτερικό. Επίσης, χρησιμοποιείται σε χρονικά διαστήματα που δεν υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης στο γραφείο, προλαμβάνοντας πιθανή υποτροπή και επανεμφάνιση της πρότερης δυσφορικής κατάστασης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για μία αξιολόγηση και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται εβδομαδιαία, δια ζώσης και είναι δίωρης διάρκειας

Πέμπτη 20.00-22.00 & Παρασκευή 19.30-21.30

  • Διερευνούμε τους τρόπους σκέψης που κρύβονται πίσω από τις ψυχολογικές μας δυσκολίες.
  • Μελετάμε τις στρατηγικές που χρησιμοποιούμε όταν συνδεόμαστε με κοντινά μας πρόσωπα καθώς και τα συναισθήματα που μας προκαλεί η σύνδεση μαζί τους.
  • Εξελίσσουμε την αυτογνωσία πάνω στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας.

Θεραπευτικές Προσεγγίσεις:

  • Γνωσιακή Θεραπεία: Πως λειτουργεί το μυαλό μας, μέσω της σκέψης, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις;
  • Μεταγνωσιακές προσεγγίσεις: Πως να παίρνουμε απόσταση από τις σκέψεις μας, ώστε να τις βλέπουμε από τη σκοπιά ενός παρατηρητή που μελετά τον ίδιο του τον εαυτό;
  • Σχεσιακές προσεγγίσεις: Ποιο είναι το στυλ της αλληλεπίδρασης μας με τους άλλους και πως αυτό χτίστηκε σε σχέση με τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας;

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

Οι Ομάδες είναι ανοιχτές σε νέα μέλη! Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ατομική ψυχοθεραπεία αποτελεί μια συνεργατική διαδικασία ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο που διεξάγεται σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αποδοχής, με στόχο την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος ή γενικά τη διεύρυνση της αυτογνωσίας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Όταν το αίτημα του θεραπευόμενου, δηλαδή ο λόγος που τον κάνει να αναζητήσει ψυχοθεραπεία, είναι συγκεκριμένο, παραδείγματος χάρη η διαχείριση κρίσεων πανικού, τότε εφαρμόζεται ένα συγκεκριμένο θεραπευτικό πλάνο που εστιάζει στο παρόν και ασχολείται με τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη διατήρηση του συγκεκριμένου προβλήματος. Όταν το αίτημα είναι πολυσύνθετο, όπως η διαχείριση των συναισθημάτων ή/και προβλημάτων σε σχέσεις, τότε το θεραπευτικό πλάνο είναι ευρύτερο περιλαμβάνοντας στοιχεία από διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις και πέρα από το παρόν εστιάζει επίσης στο παρελθόν, προκειμένου να διερευνηθούν οι τρόποι, με τους οποίους χτίστηκαν οι ψυχολογικές δομές που ονομάζουμε προσωπικότητα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για μία αξιολόγηση και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

Explore
Drag